Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on lihaksen muokkausta erilaisin ottein.

Klassisessa hieronnassa kiihdytetään aineenvaihduntaa ja lievitetään kipua. Klassinen hieronta parantaa ihon joustavuutta ja kudoksen uusiutuminen tehostuu.

Hieronnnalla pyritään rentouttamaan ja pehmentämään lihas – ja sidekudoksien ylisuuria jännityksiä, joita esim. traumojen tai väärien kuormittamisten aiheuttamat lihas spasmit ja kiputilojen tuottamat suojakrampit ylläpitävät.

 • Lihasten rentoutuminen edesauttaa kapillaari verenkierron ja aineenvaihdunnan palautumista kudoksissa normaalille tasolle.
 • Hieronta vapauttaa lihasten ja sidekudosten tuottamia nivelten ja selkärangan liikerajoituksia, asento – ja ryhtivirheitä sekä hermojen pinnetiloja.
 • Lihasten hieronnalla voidaan myös vähentää selkärangan välilevyjen ylisuurta painetta.
 • Aineenvaihdunta kiihtyy
 • Kipu lievittyy
 • Ihon joustavuus paranee
 • Kudoksen uusiutuminen tehostuu

Klassisessa hieronnassa muokataan lihasta käsin. Hieronta sisältää myös pehmytkudoskäsittelyä. Pehmytkudoskäsittely auttaa lihaskireyksien ja jännitysten laukaisemisessa.

 • Ennaltaehkäisee vaivoja
 • Rentouttaa
 • Nopeuttaa paranemista
 • Toimii lihashuoltona aktiivisesti liikkuvalle

Sähköhoito

Sähköhoidolla pyritään tehostamaan ja ohjaamaan hermoston välityksellä kehon omia hoitoprosesseja halutuille alueille. Sähköhoito annetaan TENS -tyyppisellä neulattomalla akupunktiolaitteella.

Hoidolla aktivoidaan kehon omia kipua lievittäviä mekanismeja. Näiden mekanismien aktivointi sähköisen akupunktion avulla vaikuttaa verenkierron paranemiseen. TENS tarkoittaa ihon kautta tapahtuvaa sähköistä hermostimulaatiota.

Yksi nykypäivien yleisimpiä vaivoja ovat hartia- ja niskakivut, jotka johtuvat jännittyneistä tai krampissa olevista lihaksista. Myös erilaiset muut selkä, olkapää ja käsien lihasongelmat ovat yleisiä.

Sähköhoito tuo kipuihin helpotuksen ja auttaa lievittämään jännityksen ja krampit.

Nikama- ja nivelkäsittely

Nikama- ja nivelkäsittelyssä vapautetaan nivelen tai nikaman jännitys pois. Tähän käytetään yleensä sekä mobilisaatiota sekä manipulaatiota. Näiden menetelmien yhteistyöllä pystymme poistamaan nivelen ja nikaman ongelmien perussyyt.

Manipulaatio pähkinänkuoressa

 1. Manipulaatiolla pyritään parantamaan nikamien ja nivelten liikkuvuutta.
 2. Korjaamaan nivelten, lantion ja nikamien asento – ja ryhtivirheitä.
 3. Vapauttamaan hermoratojen kulkureittejä.

Mekaaninen venytys

Mekaaninen venytys sopii henkilöille, joilla on protruusion tai prolapsin aiheuttama hermopinne selkä- tai kaularangassa. Venytyshoito suoritetaan yleensä hieronnan jälkeen.

Venytyshoito alentaa selän ja kaularangan välilevypainetta. Venytyshoidolla pystytään helpottamaan välilevyn pullistumien ja välilevyntyrien aiheuttamia hermopinteitä. Selän venytys tapahtuu vetopenkissä, jossa on Finntrack -vetolaite. Kaularangan venytys tehdään erillisellä sille tarkoitetulla vetolaitteella.